Always Fun I A Filmfestival

AFIA Film Festival

AFIA Film Festival

USA har Sundance Film Festival, Frankrig har Cannes, og Århus har AFIA Film Festival. Selvom det er en meget lille filmfestival, så har festivalen det til fælles med de andre store festivaler, at de hylder filminstruktører og deres værker.

Som ny filminstruktør kan det være svært at gøre sig selv bemærket, derfor er det vigtigt at finde fremvisningssteder, hvor man har muligheden for at vise sit materiale frem. AFIA Film Festival har til formål at hjælpe helt nye instruktører og deres film frem i søgelyset. Dette er en stor hjælp i en benhård verden, hvor der er mange om buddet. Hvis du vil deltage i AFIA Film Festival, så er det eneste krav, at filmen er blevet produceret inden for 12 måneder op til festivalen. Ellers er der frit slag, når det kommer til genre. Alt fra dokumentar til animation er velkommen. Derudover er det gratis at deltage, så det handler bare om at få den gode ide.

Når den gode ide er fundet, så skal instruktøren indtage sin plads i forestillingen. Det er nemlig instruktøren, som skal sammensætte filmen kreativt og teknisk korrekt. Det er instruktøren, som samler puslespillet, og for at en film får succes, så skal instruktøren have store evner og mod. Og det er ikke hvem som helst, som slår igennem som filminstruktør. Det er ham eller hende, som tør at tage chancer.

Filminstruktøren
Filminstruktøren er bossen på filmholdet, og personen har dermed det kunstneriske ansvar for selve produktionen af filmen. Det vil sige, at de skaber visualiseringen af filmmanuskriptet. Filminstruktøren står for de kreative, dramatiske og tekniske aspekter samt han eller hun ligeledes skal styre skuespillerne, og deres præstation. Derudover har instruktøren også ansvaret for de audiovisuelle udtryk i form af for eksempel lyd- og lyssætning.

Med dette store ansvar kommer der også en masse krav fra de producenter, som betaler gildet. Men inden for europæisk film er der en tradition for, at filminstruktøren har meget at skulle have sagt, når det kommer til det kunstneriske udtryk. I Hollywood derimod er instruktørerne underlagt store krav fra producenterne, og det er også producenterne, som udvælger instruktøren.

Det kan diskuteres, at det slet ikke er svært at blive filminstruktør. I bund og grund har man vel kun brug for et kamera. Men hvis du virkelig brænder for at lave film samt gerne vil have mennesker til at se dine film, så begynder det straks at blive sværere. Og det er her, at det kræver ildhu, kreativitet og en MASSE gå-på-mod.

Under siden ”Brænder du for at lave film” kan du læse mere om, hvordan du kommer nærmere drømmen om at blive filminstruktør.

Film Festivaler
Der findes utallige filmfestivaler rundt i hele verden. Og de er alle en form for showroom for de hårdtarbejdende filminstruktører, som år efter år producerer film i alle mulige genrer. Dog skal man huske, at filmfestivalerne er deres egne smagsdommere, og at de håndplukker de film, som de finder bedst. Det vil sige, at nogle gange kan én film være et hit på en festival, imens den samme film falder helt igennem på en anden festival. Derfor skal du som ny instruktør undersøge, hvilke filmfestivaler er mest relevante for dig.

Bidrag med din mening

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Vurder hvad du syntes om artiklen

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>